Κεφαλογιάννη: Ο ελληνικός τουρισμός επιστρέφει για να μείνει

«Ο ελληνικός τουρισμός επιστρέφει δυναμικά για να μείνει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την αύξηση των τουριστικών εισροών στη χώρα μας.

«Το 2014 έχει ξεκινήσει με παρά πολύ καλές προϋποθέσεις, πρόκειται για νέα χρόνια ρεκόρ. Το 2013 είχαμε 15% αύξηση τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων σε σχέση με το 2012» δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι ειδικά η πρωτεύουσα έχει τεράστιες προοπτικές με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο της, τις τοποθεσίες της και τις δυνατότητες συνεδριακού τουρισμού.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για την προσέλκυση επενδύσεων με μείωση της γραφειοκρατίας μέσω υπηρεσιών one stop shop και έγκριση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων στην Μήλο και την Τζια.


 
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) το πλαφόν είναι τα 20 εκατ. τουρίστες στη χώρα μας το καλοκαίρι, ενώ μόνο στην Κρήτη αναμένονται 5,5 αφίξεις τουριστών με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Στελέχη της τουριστικής αγοράς ζητούν από την πλευρά τους ζητούν μέτρα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας.

Για επιστροφή («come back») της Ελλάδας στον τουρισμό έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ και ο Ανδρέας Ανδρεάδης προέδρος του ΣΕΤΕ. 

Ο κ. Ανδρεάδης σημείωσε ότι πλησιάζουν «καλές εποχές» και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις των αεροπορικών πτήσεων.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ