Χαν: Κονδύλια 1,5 δισ. θα απορροφήσει η Ελλάδα για ΜΜΕ

Κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,5 έως 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ θα έχει αξιοποιήσει η Ελλάδα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, που λήγει το 2014, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν μετά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο αυτό, να τονώνουμε δηλαδή την οικονομία και κατά τη διάρκεια της νέας προγραμματικής περιόδου», συμπλήρωσε ο κ. Χαν.

Παράλληλα, ο κ. Χαν συνεχάρη την Ελλάδα για την απορρόφηση πόρων που έχει πετύχει από τα κοινοτικά ταμεία, επιβεβαιώνοντας πως η Ελλάδα είναι «πρώτη αναφορικά με την απορρόφηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και τρίτη μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα διαρθρωτικά ταμεία μαζί».

«Από την πλευρά μας διαβεβαιώσαμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες, ιδιαίτερα σε σχέση με προγράμματα που αφορούν απευθείας τον πολίτη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ