«Ναι» για τη δόση των 6,3 δισ. από το Euro-working Group

Την εκταμίευση δόσης ύψους 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα ενέκρινε το απόγευμα της Πέμπτης το Euro-working Group.

Τα χρήματα αναμένεται να καταβληθούν την επόμενη εβδομάδα, μετά και την σχετική έγκριση από το ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.

Εντός του Μαΐου αναμένεται να συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να εγκρίνει δύο δόσεις, συνολικού ύψους 3,6 δισ. ευρώ, προς τη χώρα μας.

Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο καλά πληροφορημένες πηγές, το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά παρουσίασε τους βασικούς άξονες για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνοντας την προσοχή της τόσο στη χρηματοδοτική πτυχή όσο και στην πτυχή της τεχνικής βοήθειας.

Πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με σαφή προθυμία για την παροχή βοήθειας.

Τέλος, η ελληνική πλευρά δήλωσε προς τους εταίρους ότι μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, τελεί εν αναμονή αποφάσεων για την περαιτέρω ρύθμιση του ζητήματος του ελληνικού χρέους.

Η συζήτηση για το θέμα αυτό θα γίνει τους επόμενους μήνες και θα αποτελέσει αντικείμενο ενασχόλησης κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνας.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, ΑΜΠΕ