ΥΠΟΙΚ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των κριτηρίων του κοινωνικού μερίσματος

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης ΕΔΩ 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος άφησε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών εφόσον έχουν μείνει αδιάθετα ποσά μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ από τη Μεγάλη Πέμπτη έως τις 12.30 το μεσημέρι είχαν υποβληθεί 345.000 αιτήσεις από τις οποίες είχαν 85.000 ήταν δικαιούχοι, 130.000 απορρίφθηκαν και 130.000 εξετάζονται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα 37 εκατ. ευρώ του κοινωνικού μερίσματος για τους ενστόλους θα καταβληθούν στις 9 Μαΐου.

«Θέλουμε να εξαντλήσουμε πλήρως και το ταχύτερο δυνατόν το ποσό των 525 εκατ. ευρώ, που είναι το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα» δήλωσε.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε ότι «θα ληφθούν υπόψη και οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, κατ' αρχήν για τους μακροχρόνια άνεργους (σ.σ. τα γενικά κριτήρια για το μέρισμα αφορούν σε φορολογικές που υποβλήθηκαν το 2013)».

Για διεύρυνση των κριτηρίων στην χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος, σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί με βάση τα ισχύοντα ο αριθμός των δικαιούχων, έκανε λόγο σήμερα Τετάρτη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Υγείας, το πόσο που έχει ανακοινωθεί ότι θα μοιραστεί είναι συγκεκριμένο και θα δοθεί σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους- δηλαδή 600 χιλιάδες νοικοκυριά.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ