Eπισημοποιείται το πρωτογενές πλεόνασμα από τη Eurostat

Aυτή την ώρα η Eurostat αναμένεται να επισημοποιήσει την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στη χώρα μας για το 2013. Το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογίζεται σε 3,4 δισ. ευρώ.

«Επιτέλους νοικοκυρέψαμε το σπίτι μας» τόνισε στον ΣΚΑΪ η Άννα Ασημακοπούλου εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Τόνισε ότι «στεκόμαστε στα πόδια μας και καλύπτουμε τις ανάγκες μας χωρίς να χρειαζόμαστε νέα δάνεια σε δημοσιονομικό επίπεδο.»

Η κ. Ασημακοπούλου αναγνώρισε πάντως ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως το λογαριασμό της κρίσης τον πληρώσανε οι Έλληνες, προσθέτοντας ότι γι' αυτό δίνεται και το κοινωνικό μέρισμα.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζει το Euro Working Group για να εγκρίνει την εκταμίευση των 6,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπου σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΝΔ, αναμένεται να αρχίσει σε τεχνικό επίπεδο μια πρώτη συζήτηση για την διευθέτηση του χρέους. Στο Euro Working Group αναμένεται να παρουσιαστεί και το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας το οποίο θα ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός την επόμενη εβδομάδα.

Στο Eurogroup της 5ης Μαΐου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ