Ιταλία: Φορολογικές ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο Ρέντσι

Φορολογικές ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος έκανε γνωστό ότι από τον Μάιο θα ξεκινήσει η μείωση κρατήσεων και φόρων κατά 80 ευρώ τον μήνα για όσους κερδίζουν μέχρι 26.000 ευρώ μεικτά.

Η κυβέρνηση Ρέντσι επιβεβαίωσε ότι προχωρεί και στην περικοπή κατά 10% του κύριου φόρου που βαραίνει τις επιχειρήσεις. «Δεν αποφασίσαμε οριζόντιες, αλλά έξυπνες περικοπές. Δεν περικόπτεται ούτε ένα ευρώ από τη δημόσια υγεία και τους μισθούς καθηγητών και δασκάλων», δήλωσε ο Ρέντσι.

Συγχρόνως, αποφασίστηκε ότι η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της πρέπει να αναρτήσει, εντός δύο μηνών, όλες τις δαπάνες της στο διαδίκτυο. «Με τον τρόπο αυτό οι σύριγγες δεν θα μπορούν, πλέον, να αγοράζονται από τα νοσοκομεία, σε διαφορετική τιμή, ανάλογα με την κάθε γεωγραφική περιοχή της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Η δημόσια διοίκηση, δεσμεύεται, συγχρόνως, να πληρώνει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που τις παρέχουν έργο ή αγαθά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών από την κατάθεση των τιμολογίων.

Ο Ματέο Ρέντσι επανέλαβε, επίσης, ότι οι μάνατζερ των εταιρειών του δημοσίου και οι ανώτατοι δικαστές δεν θα μπορούν να κερδίζουν, στο εξής, πάνω από 240.000 μεικτά, τον χρόνο. Το όριο αυτό, «προτείνεται» και στις επιχειρήσεις μεικτού κεφαλαίου που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο, αλλά και στην βουλή και την γερουσία, οι οποίες χαίρουν πλήρους αυτονομίας για τέτοιου είδους αποφάσεις.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ