Κεφαλογιάννη: Περιμένουμε νέο ρεκόρ τουριστών το 2014, παρά την κρίση στην Ουκρανία

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές χρέους είναι απλά το πιο πρόσφατο σε μία σειρά «θετικών μηνυμάτων» για την ελληνική οικονομία, μηνύματα που περιλαμβάνουν εκτιμήσεις για αριθμό-ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών το 2014, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Έχουμε αφήσει τις δυσκολίες πίσω μας [...] Θα δούμε την ελληνική οικονομία να αρχίσει να ανακάμπτει αυτό το έτος», σχολίασε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.

Στρέφοντας το βλέμμα στο μέτωπο του τουρισμού, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως οι επισκέψεις τουριστών το 2014 θα υπερβούν τα 18 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το περασμένο έτος.

«Τα μηνύματα από όλες τις αγορές μας είναι εξαιρετικά θετικά, μας δίνουν αυτοπεποίθηση πως το 2014 θα είναι νέο έτος ρεκόρ», σχολίασε η υπουργός Τουρισμού.

Τόνισε μάλιστα πως έως τώρα δεν υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις για μείωση του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, παρά την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.

«Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2014, είδαμε αύξηση 12% στις χορηγήσεις βίζας στη Ρωσία, επομένως θα έλεγα πως αυτό είναι αναμφίβολα ένα πολύ θετικό μήνυμα», συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ