Ντάισελμπλουμ: Σοφή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Σοφή χαρακτήρισε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιστρέψει στις αγορές ο πρόεδρος του Eurogroup και ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Προειδοποίησε ωστόσο για τις προσδοκίες που καλλιεργούνται υποστηρίζοντας πως όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, έτσι και η Ελλάδα θα πρέπει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος αρχικά, και σταδιακά ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.

Τόνισε ότι μετά το καλοκαίρι θα αποφασιστεί πιθανή περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων για το χρέος.

«Η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, και αυτό έχει αντίκτυπο στους υπολογισμούς της βιωσιμότητας του χρέους της χώρας» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ καθ’ οδόν προς Κύπρο.

«Μετά το καλοκαίρι θα επανεξετάσουμε τα πάντα -εάν η Ελλάδα πληροί τις απαιτήσεις που καθορίζονται από τους διεθνείς πιστωτές της περιλαμβανομένου του πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού- καθώς και η βιωσιμότητα του χρέους εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα... Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα », είπε .

Ο πρόεδρος του Eurogroup έκανε λόγο για λύσεις για το ελληνικό χρέος όπως επιμήκυνση των ωριμάνσεων των δανείων και η περαιτέρω μείωση του επιτοκίου, «αλλά αυτό εξαρτάται επίσης από το πώς εξελίσσεται η ανάπτυξη» πρόσθεσε.

Ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ μπορεί να φτάσουν σε θετική απόφαση για τις επόμενες δόσεις προς την Ελλάδα σε στη συνάντηση της Τρίτης στην Αθήνα.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ