Πάνω από 60 εταιρείες σε ημερίδα για επενδύσεις στο Αζερμπαϊτζάν

Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν και η ενεργειακή πολιτική, θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου στην Αθήνα. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Συνδέσμου ΑΕ και ΕΠΕ, το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών παρά τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν και την Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα.

Κύρια θέματα της θα είναι η ενεργειακή πολιτική του Αζερμπαϊτζάν στην Ανατολική και Νοτιο-ανατολική Ευρώπη, οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν, οι δυνατότητες ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν και η ενδυνάμωση των πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών. Ήδη περισσότερες από 60 ελληνικές εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ημερίδα και πιθανή συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 και ώρα 5.30 μμ στην αίθουσα διαλέξεων του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (οδός Πανεπιστημίου 16, β΄ όροφος). Ομιλητές θα είναι: Ο Dr. Rovshan Ibrahimov, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάλυσης Εξωτερικής Πολιτικής, Κέντρο Στρατηγικών Μελετών, ο Dr. Vusal Gasimli, Επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικής Ανάλυσης και Παγκόσμιων Υποθέσεων, Κέντρο Στρατηγικών Μελετών και ο κ. Μάκης Παπαποστόλου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Τη συζήτηση που θα επακολουθήσει θα συντονίσει ο Δρ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων.
Πηγή: skai.gr