ΔΝΤ: Ουδέν σχόλιον για το δημοσίευμα των FT για ελληνικές τράπεζες

Λιτές απαντήσεις στα ερωτήματα για την Ελλάδα έδωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times που, επικαλούμενο παλαιότερα στοιχεία του Ταμείου, ανέφερε πως το ΔΝΤ τοποθετεί τις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδος και η εταιρεία BlackRock εκτιμούν τις εν λόγω ανάγκες στα 5,5 έως 6 δισ.

Ο κ. Ράις αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για συμφωνία Αθήνας-τριμερούς όσον αφορά τη μείωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας των ιδρυμάτων, από 9% σε 8%.

Ερωτηθείς για το σενάριο ενός τρίτου, ευρωπαϊκού, πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Ράις επαναβεβαίωσε πως το ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης αφορά αποκλειστικά τους Ευρωπαίους και όχι το ΔΝΤ, καθώς το πρόγραμμα του Ταμείου με την Ελλάδα διαρκεί έως το 2016.

Τέλος, σχετικά με την πορεία της τρέχουσας αξιολόγησης, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε πως η αποστολή στην Αθήνα αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες (10 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup), σημειώνοντας πως το ΔΝΤ «ελπίζει» πως αυτή θα είναι και η τελευταία επίσκεψη της τρόικα για τις ανάγκες της νυν αξιολόγησης.
Πηγή: Αλέξανδρος Μαράκης