Πολιτικό πρόσωπο και γνωστό μέντιουμ στη «φάκα» του ΣΔΟΕ

Ένα «πολιτικό πρόσωπο», γνωστό μέντιουμ, ένας πρώην πιλότος της Ολυμπιακής, και μία διευθύντρια δημόσιου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης συγκαταλέγονται στα πρόσωπα που εντοπίστηκαν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις από το ΣΔΟΕ.

Το «πολιτικό πρόσωπο», που δεν κατονομάζεται, ελέγχεται γα τη μη έκδοση δύο φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 55.000 ευρώ για τη χρήση του 2007.

Το μέντιουμ βρέθηκε να μην έχει δηλώσει ποσό 700.000 ευρώ, ενώ ο πρώην πιλότος της ΟΑ είχε αποκρύψει εισόδημα 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διευθύντρια του δημόσιου νοσοκομείου της συμπρωτεύουσας βρέθηκαν με αδικαιολόγητη προσαύξηση της οικογενειακής της περιουσίας κατά 631.000 ευρώ.

Παράλληλα, το ΣΔΟΕ, ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τις ολλανδικές Αρχές, τον εντοπισμό περιπτώσεων 68 Ελλήνων που είχαν αποκρύψει 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και άλλες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αφορούν επιχειρήσεις εστίασης στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά καθώς και τη Δυτική Ελλάδα.

Οι εν λόγω εταιρείες ελέγχονται για λαθρεμπόριο ναυτιλιακού καυσίμου και εκδόσεις πλαστών ή εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Συνολικά, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2013 ξεπερνούν τα 211 εκατομμύρια ευρω για 215 περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης