Κλείσιμο

ΤΧΣ: Μετατίθεται η διαδικασία ΑΜΚ της Eurobank

Τη μετάθεση της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank, ύψους 2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

Όπως αναφέρει το Ταμείο, ο χρόνος της αύξησης θα πραγματοποιηθεί αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των κεφαλαιακών αναγκών και του υπόλοιπου τραπεζικού συστήματος καθώς και του πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η διοίκηση της Eurobank εκτιμά ότι η κεφαλαιακή της θέση στις 31 Δκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα εποπτικά κεφάλαια, αντικατοπτρίζοντας την αλλαγή της μεθοδολογίας για την προσμέτρηση του αναβαλλόμενου φόρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Eurobank και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) της 14ης Νοεμβρίου 2013 σχετικά με την έναρξη της διαδικασίας από τη Eurobank για την άντληση €2 δισ. περίπου μέσω αύξησης κεφαλαίου, το χρονοδιάγραμμα της συναλλαγής θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

»Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια.

»H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής».

Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ