Insight Investment Management: Πιο ασφαλή από πορτογαλικά ομόλογα από τα ελληνικά

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα μπορεί να είναι τώρα πιο ασφαλή από τα πορτογαλικά, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της μεγάλης βρετανικής εταιρείας επενδύσεων Insight Investment Management, σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ο διαχειριστής κεφαλαίων της εταιρείας, Γκάρετ Κόλσμιθ, ανέφερε ότι έχει μειωθεί ο κίνδυνος να επιβληθούν πρόσθετες ζημιές στους επενδυτές ελληνικών ομολόγων μετά το «κούρεμά» τους το 2012. Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στην πώληση 5ετών ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, η εταιρεία του θα εξετάσει την επένδυση σε αυτά, πρόσθεσε ο κ. Κόλσμιθ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η βρετανική επενδυτική εταιρεία, η οποία είναι θυγατρική της τράπεζας Bank of New York Mellon και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 448 δισ. δολαρίων, είναι επιφυλακτική σχετικά με τα πορτογαλικά ομόλογα, λόγω της δυσκολίας που έχει η χώρα στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων. «Είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί για την Πορτογαλία, επειδή ανησυχούμε με το πολιτικό σκηνικό στη χώρα» δήλωσε ο διαχειριστής, προσθέτοντας: Υπάρχει «μία ένταση μεταξύ της κυβέρνησης, η οποία θέλει να κάνει τα σωστά πράγματα και του συνταγματικού δικαστηρίου που εξακολουθεί να αντιτίθεται σε πολλές από τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι πιθανόν ασφαλέστερη». «Αν και δεν αναμένω PSI (κούρεμα) των πορτογαλικών ομολόγων, αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλεισθεί εντελώς, ενώ θεωρώ ότι είναι πολύ απίθανο η Ελλάδα να προχωρήσει σε ένα άλλο PSI» δήλωσε ο κ. Κόλσμιθ, σημειώνοντας ότι η εταιρεία του θεωρεί ότι έχουν κίνδυνο οι επενδύσεις σε πορτογαλικά, ελληνικά και κυπριακά ομόλογα.

Το ράλι των ομολόγων της περιφέρειας της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να συνεχισθεί για το υπόλοιπο του έτους με βραδύτερο ρυθμό, είπε ο κ. Κόλσμιθ, σημειώνοντας ότι μία από τις βασικές θέσεις της εταιρείας του για το 2014 είναι ότι τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα θα έχουν καλύτερη επίδοση από τα γερμανικά ομόλογα.
Πηγή: skai.gr