Χαν: 16 δισ. θα λάβει η Ελλάδα την επόμενη 7ετία

Δεκαέξι δισεκατομμύρια ευρώ θα λάβει κατά τα επόμενα επτά χρόνια η Ελλάδα στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο σαββατιάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας «Kurier».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, στην Ελλάδα πρέπει να κατασκευαστούν αυτοκινητόδρομοι, επιδοτούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιτακτικά αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός κτηματολογίου, που αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις.

Όπως επισημαίνει, τα χρήματα αυτά δίνονται μόνον για συγκεκριμένα προγράμματα, τα οποία θα ελέγχονται συνεχώς, ενώ με κάθε περιφέρεια συνάπτεται συμφωνία για συγκεκριμένους στόχους και κάθε πολίτης μπορεί να τους ελέγξει στην περιφέρειά του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Χαν, στα νησιά του Ιονίου θα δοθεί ώθηση στον τουρισμό, και ιδιαίτερα στον αγροτουρισμό, ενώ στην Ήπειρο στον τομέα παραγωγής τροφίμων.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ