Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βίζερ και την οικονομία

Της έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Euro Working Group Tόμας Βίζερ, αλλά και ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις με την τριμερή.

«Οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων για τα μίλια και τα δισεκατομμύρια που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα, παρά τις διαψεύσεις Στουρνάρα, κατεδαφίζει το κλίμα ευφορίας που προσπαθούσε να καλλιεργήσει επί μήνες η κυβέρνηση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου συμπληρώνουν πως «οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίτευξη των στόχων, για το πρωτογενές πλεόνασμα και για το επικείμενο τέλος του μνημονίου, ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση και με προδιαγεγραμμένη ημερομηνία λήξης. Τώρα αντικαταστάθηκαν από τους συνηθισμένους εκβιασμούς για την εκταμίευση των δόσεων που κάθε φορά ακολουθούνται από τους κυβερνητικούς όρκους αφοσίωσης στο μνημόνιο και από νέα μνημονιακά μέτρα.»

Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει τίποτα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί και δεν θέλει να διαπραγματευτεί πραγματικά με την τρόικα. Υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται στην Ευρώπη, όταν το μόνο που κάνει είναι ασκήσεις υποταγής στους δανειστές. Στόχος τους παραμένει η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, χωρίς να υπολογίζουν το κοινωνικό κόστος».

Σε ανακοίνωση του ο Νότης Μαριάς απο τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρει ότι «το βέτο της τρόικας στις κυβερνητικές εκτιμήσεις για δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και οι απαιτήσεις για νέα σκληρά μέτρα αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι αποφάσεις για την τύχη της πατρίδας μας λαμβάνονται «χίλια μύρια μίλια» μακριά από την Αθήνα».

"Ειλικρινά, ως ΚΚΕ δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν την κυβέρνηση και την Τρόικα τις χωρίζουν μίλια ή μέτρα. Εκείνο που τις ενώνει είναι οι στόχοι της ΕΕ και η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.Γι' αυτό ο αντιλαϊκός κατήφορος δεν θα έχει τέλος ότι κι αν λέει η κυβέρνηση, αλλά και όσοι κινούνται «εντός των τειχών» όπως ο ΣΥΡΙΖΑ", ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του σε εκδήλωση του κόμματος για τους αυτοαπασχολούμενους.

«Οι ανώνυμες διαρροές από τις Βρυξέλλες και οι δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και επιβαρύνουν το κλίμα της διαπραγμάτευσης, σε μια περίοδο, μάλιστα, που η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όριά της» αναφέρει από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με την Αγίου Κωνσταντίνου, με κάθε τρόπο πρέπει η κυβέρνηση να καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα, που θα σχετίζονται με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα, ανόητη και ατυχή χαρακτήρισε τη δήλωση του ευρωπαίου αξιωματούχου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ανρί Μαλός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη χώρα μας.

Σημείωσε ότι δίνεται η εντύπωση πως παίζονται παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας και υπάρχει εκβιασμός.
Πηγή: skai.gr