Morgan Stanley: Το πιστωτικό ρίσκο στην Ελλάδα χαμηλότερο από ό,τι ίσως πιστεύουμε

Στις θετικές μακροοοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας εστιάζει o διεθνής οίκος Morgan Stanley μέσω του επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής για ομόλογα Πάολο Μπατόρι.

Σύμφωνα με την αναφορά του οίκου που τιτλοφορείται «Ελλάδα: Γιατί το πιστωτικό ρίσκο είναι χαμηλότερο από ό,τι ίσως πιστεύουμε» ο Μπατόρι επισημαίνει ότι η ανάπτυξη θα σταθεροποιηθεί το επόμενο έτος, λόγω του ότι έχουν ήδη απορροφηθεί με επιτυχία τα τέσσερα μεγάλα «σοκ», δηλαδή οι ανησυχίες για έξοδο από το ευρώ, η πιστωτική συρρίκνωση, η λιτότητα και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Σύμφωνα με τον οίκο, τα στατιστικά δεδομένα προκαλούν μια μεικτή εικόνα, αλλά η αίσθηση που δημιουργείται καταδεικνύει ένα καλό κλίμα. Επίσης η ανταγωνιστικότητα έχει αυξηθεί, αν και οι εξαγωγές δεν έχουν ακόμη ωφεληθεί, ενώ και ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος επιτυγχάνεται.

Ο οίκος θεωρεί πάντως ότι η πολιτική κατάσταση συνεχίζει να αποτελεί ρίσκο, αλλά διευκρινίζει δεν μπορεί να έχει ριζικές επιπτώσεις στην πορεία που έχει συμφωνηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναλυτής της Morgan Stanley συνιστά αγορά ελληνικών ομολόγων, εκτιμώντας ότι η μακροπρόθεσμη προοπτική απόδοσης σε σχέση με το ρίσκο είναι πολύ ελκυστική.

Πηγή: skai.gr