Κλείσιμο

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει αδιέξοδο στη «δύσκολη» διαπραγμάτευση με την τρόικα

Δεν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Η διαπραγμάτευση είναι μεν δύσκολη αλλά συνεχίζεται κανονικά. Και η δουλειά μας συνεχίζεται κανονικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς εάν έχει ανακύψει αδιέξοδο στις επαφές με την τριμερή, και εάν οδεύουμε συνεπώς προς μία πολιτική διαπραγμάτευση.

Τόνισε ωστόσο με νόημα ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποδεχθεί απόψεις που δείχνουν να υποτιμούν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τη βελτίωση όλων των δεικτών που έχουμε στην οικονομία».

Η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για την άμεση απόλυση επιπλέον 2.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου, εργαζόμενοι που θα πρέπει να προέλθουν από την αναδιάρθρωση στις αμυντικές βιομηχανίες.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση θα εμμείνει στη θέση της πως όσες απολύσεις γίνουν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) θα πρέπει να προσμετρηθούν στο ήδη υφιστάμενο σύνολο των απολύσεων.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να προσμετρηθούν στις απολύσεις όσοι συμβασιούχοι παραμένουν αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα, εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίσει τελικά την απόλυσή τους.

«Είναι θέματα που είχαν τεθεί στην τρόικα και θα δοθεί μεγάλη πολιτική μάχη σε όλα τα επίπεδα», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ