Βάιντμαν: "Αντιπαραγωγική" και "λάθος μήνυμα" η μείωση ελληνικού χρέους

«Αντιπαραγωγική» και «λάθος μήνυμα» χαρακτήρισε ενδεχόμενη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν, εμμένοντας σε μεταρρυθμίσεις.

«Μια ελάφρυνση χρέους, η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα σε πέντε χρόνια να βρισκόμαστε ενώπιον της ίδιας κατάστασης θα ήταν αντιπαραγωγική και θα έστελνε το λάθος μήνυμα προς τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται προγράμματα (βοήθειας)» διαμήνυσε ο Γιενς Βάιντμαν και τονίζει ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα.

«Νέες ενισχύσεις
δεν δημιουργούν ούτε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις ούτε μόνιμα σταθερή δημοσιονομική κατάσταση», αναφέρει ο κ. Βάιντμαν σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt", υποστηρίζει ότι η κρίση το ευρώ επουδενί έχει ξεπεραστεί, ενώ χαρακτηρίζει την σημερινή ηρεμία «παραπλανητική».

Η συζήτηση μάλιστα για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους υποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι για υπερβούμε την κρίση πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά. «Το να κηρύσσουμε τη γρήγορη λήξη της κρίσης είναι λάθος και αποδυναμώνει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Bundesbank.

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται δεύτερο κούρεμα χρέους γιατί μπορεί να μειώσει το χρέος της με άλλους τρόπους, όπως η χαλάρωση των όρων στα υφιστάμενα πακέτα διάσωσής της, τόνισε από τηξν πλευρά του στη Handelsblatt ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

 


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ