Βερολίνο: Πουθενά δε γίνονται συζητήσεις για νέο ελληνικό πρόγραμμα

Σε απόρριψη των φημών ότι εκτυλίσσονται συζητήσεις για τυχόν νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα προέβη το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στη σκιά της επίσκεψης του κορυφαίου στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Γεργκ Άσμουσεν στην Αθήνα.

«Δεν γίνονται πουθενά συζητήσεις, από όσο γνωρίζω» δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, προσθέτοντας παράλληλα πως οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου.

«Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες, και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί», συμπλήρωσε ο κ. Κότχαους.

Τα σχόλια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έρχονται καθώς γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν τις επαφές Άσμουσεν στην Αθήνα με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για ενδεχόμενο νέου πακέτου για την Ελλάδα μετά το 2014, ενώ βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό ταμπού που έσπασε.

Το 2014 θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για τυχόν νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, έπειτα από συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ