Οι «μνηστήρες» για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Οι επόμενες κινήσεις στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος συζητήθηκαν στη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας που είχαν την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Προβόπουλος.

Η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς την Τρίτη θα κατατεθούν οι προσφορές. Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συγχώνευσης της Εθνικής με την Εurobank, διαπιστώθηκε ότι η τρόικα εξακολουθεί να διατυπώνει ισχυρές επιφυλάξεις. Η τριμερής επιμένει στην πρόθεσή της να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της Eurobank, με στόχο να διατεθεί 20% έως 30% έως το Σεπτέμβριο.

Προβάδισμα στο θέμα του ΤΤ φαίνεται ότι διατηρεί η Eurobank, καθώς η τρόικα θεωρεί ότι το σενάριο αυτό διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας που αποτελεί προτεραιότητα.

Το αποτέλεσμα ωστόσο δεν μπορεί να προεξοφληθεί, καθώς τόσο η Εθνική όσο και η Alpha δηλώνουν την πρόθεσή τους να το διεκδικήσουν επί ίσοις όροις, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής μεγάλα funds του εξωτερικού, δηλαδή το επενδυτικό fund του Κατάρ, αλλά και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Oaktree.

Πηγή: Πηγή: Καθημερινή - Ευγενία Τζώρτζη