Μεγάλου: Δεδομένη και επιβεβλημένη η αυτόνομη πορεία της Eurobank

Την επιστροφή της τράπεζας, το ταχύτερο δυνατόν, στον ιδιωτικό τομέα έθεσε ως πρώτο στόχο ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, με επιστολή του προς τους εργαζόμενους.

Τάχθηκε ευθέως κατά της συγχώνευσης με την Εθνική, επισημαίνοντας ότι θεωρεί επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της τράπεζας και κάλεσε τους εργαζόμενους να αφήσουν πίσω κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης.

Αναλυτικά η επιστολή

ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Από χθες ανήκω κι εγώ στην ομάδα σας, την άξια ομάδα της Eurobank, και μοιράζομαι το όραμά σας η Τράπεζα αυτή να συνεχίσει μια διαδρομή επιτυχιών και κατακτήσεων όπως της αξίζει.
Στόχος όλων μας είναι η Eurobank να συμμετέχει αυτόνομα και δυναμικά, ως ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες, στη στρατηγική αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα το συντομότερο δυνατόν.

Θεωρώ δεδομένη και επιβεβλημένη την αυτόνομη πορεία της και επομένως, ας αφήσουμε πίσω μας κάθε ανησυχία που συνδέεται με την εκκρεμότητα της συγχώνευσης. Αυτό ακριβώς αντανακλά και η δήλωση του ΤΧΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία «Η Eurobank θα παραμείνει διοικητικά ανεξάρτητη έχοντας την πλήρη στήριξη του βασικού μετόχου της με στόχο την επιστροφή της σε ένα ιδιωτικό καθεστώς το συντομότερο δυνατό».

Όσον αφορά τον ιδιωτικό χαρακτήρα της Eurobank, ξέρουμε πολύ καλά όλοι, ότι αυτός αποτελεί το DNA της Τράπεζάς μας και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το αμέσως επόμενο διάστημα εκπονώντας και υλοποιώντας ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Σ’ όλη αυτήν την προσπάθεια δεν πρέπει να ξεχάσουμε το επίκεντρο της δουλειά μας, τους Πελάτες μας. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας παραμένουν προτεραιότητα και η εμπιστοσύνη τους στην Τράπεζα, το βασικό μέτρο της επιτυχίας μας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο δρόμο. Προσωπικά δέχτηκα την ευθύνη και την πρόκληση να το αναλάβω μαζί με την υπόλοιπη διοικητική ομάδα, υπολογίζοντας σε ένα τεράστιο πλεονέκτημα που έχει αυτή η Τράπεζα: όλους εσάς.

Μαζί σας μοιράζομαι ήδη κάτι κοινό. Το αξιακό σας σύστημα. Η αξιοκρατία, αξία που διατρέχει το οργανωτικό και λειτουργικό μοντέλο της Eurobank, είναι και για μένα αξία ζωής, και μ’ αυτήν ως γνώμονα θα πορευθώ μαζί σας.

Μαζί σας θα καταθέσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τον κοινό μας πια στόχο, να ανεβάσουμε την Eurobank ξανά στην κορυφή και να φανούμε αντάξιοι μιας ιστορικής διαδρομής 22 ετών.


Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι την προηγούμενη διοίκηση της Τράπεζας και προσωπικά τον κ. N. Nανόπουλο, διαβεβαιώνοντας τους ότι θα είναι και για μένα πυξίδα το συμφέρον της Τράπεζας.

Η επιστολή μου αυτή είναι η αρχή μιας επικοινωνίας η οποία θα ήθελα να είναι συνεχής, ειλικρινής και δημιουργική. Μαζί θα χτίσουμε την επόμενη μέρα. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή.

Χρήστος Μεγάλου
Διευθύνων Σύμβουλος

Πηγή: skai.gr