Κορυφαία στελέχη τραπεζών: Αλλαγή σελίδας με την ανακεφαλαιοποίηση

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος σηματοδοτεί την επιστροφή της κινητικότητας όχι μονάχα στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και ευρύτερα στην ελληνική οικονομία, όπως διαμηνύουν, μέσω της Καθημερινής της Κυριακής, κορυφαία επιτελικά στελέχη των τεσσάρων συστημικών ιδρυμάτων, της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank.

Όπως σημειώνουν τα εν λόγω στελέχη στην Καθημερινή, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των αποταμιευτών στο τραπεζικό σύστημα, δρομολογώντας τον επαναπατρισμό περισσότερων καταθέσεων, επιτρέποντας παράλληλα στον κλάδο να τροφοδοτήσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με την αναγκαία ρευστότητα.

«Το ελληνικό πιστωτικό σύστημα, κεφαλαιακά ενισχυμένο και με επαρκή ρευστότητα, είναι πλέον σε μία νέα αφετηρία για να στηρίξει την ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση ενός νέου επενδυτικού ρεύματος με κατ΄ εξοχήν εξωστρεφή χαρακτήρα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

«Η άντληση νέων κεφαλαίων σηματοδοτεί μεταστροφή του κλίματος για τη χώρα και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία», σημείωσε, αναφερόμενος στην άντληση 550 εκατομμυρίων ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα από την Alpha Bank, ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Δημήτριος Μαντζούνης.

«Η ολοκλήρωση της διαδικασίας [ανακεφαλαιοποίησης], σε συνδυασό με την αναδιάρθρωση που συντελείται τον τελευταίο χρόνο, θα ισχυροποιήσει λειτουργικά τις τράπεζες, [...] με θετικά αποτελέσματα στην ρευστότητα του συστήματος και τη χρηματοδότηση της οικονομίας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Σταύρος Λεκκάκος.

«Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών διασφαλίζει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη και δημιουργεί προϋποθέσεις αποκατάστασης των συνθηκών ρευστότητας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος. «Αυτό επιτρέπει στις τράπεζες να ανακτήσουν τον δυναμικό τους ρόλο στη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας», συμπλήρωσε.
Πηγή: του Γιάννη Παπαδογιάννη - Καθημερινή της Κυριακής