Ανδρεάδης: Ο τουρισμός μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

Δυναμική που μπορεί να προσδώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να βγει από την κρίση μπορεί να αναπτύξει υπό προϋποθέσεις ο ελληνικός τουρισμός, υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι οι προοπτικές στον τουρισμό για φέτος είναι 17 εκατ. επισκέπτες, δηλαδή 1,5 εκατ. περισσότεροι συγκριτικά με πέρυσι, αλλά εξέφρασε την αγωνία του για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Να καθαρίσουμε ακτές και πόλεις να μην έχουμε αισχροκέρδεια για να βάλουμε βάσεις για επόμενα χρόνια» σημείωσε.

Όπως επισήμανε, υπάρχει σχέδιο οι τουρίστες να φτάσουν τα 24 εκατ. έως το 2021 με έσοδα – άμεσα και έμμεσα- 50 δισ. ευρώ από 32 δισ. σήμερα, δηλαδή αύξηση 9% του ΑΕΠ που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση με δημιουργία 250.000 νέων θέσεων εργασίας από 50.000 θέσεις εργασίας φέτος.

Επιπλέον, τόνισε ότι στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας («Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους του Τουριστικού Τομέα Ηλικίας έως 29 Ετών»), που υλοποιήθηκε από τον ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), εντάχθηκαν 10.000 νέοι ενώ υποβλήθηκαν 52.500 αιτήσεις συνολικά.

«Πρέπει να δούμε τη δυναμική της ιδιωτικής αγοράς για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η Ελλάδα γίνεται η οικονομία υπηρεσιών για τα επόμενα χρόνια, πάει η εποχή της φάμπρικας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεάδης.

Πηγή: Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας