Λιαργκόβας: Τα φορολογικά βάρη δεν έχουν κατανεμηθεί δίκαια – να επικεντρωθούμε στη φοροδιαφυγή

«Τα φορολογικά βάρη δεν έχουν κατανεμηθεί δίκαια, οπότε δεν έχουν αποδώσει ακόμη αυτά που αναμέναμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην φοροδιαφυγή» δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο καθηγητής οικονομικών και συντονιστής του γραφείου του προϋπολογισμού του κράτους στη βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πως το γραφείο του προϋπολογισμού, αποτελείται από 5 μέλη και στόχος είναι, όπως είπε, ο έλεγχος της κίνησης του προϋπολογισμού. «Έχουμε πλήρης ανεξαρτησία, στην ουσία είμαστε ένα δημοσιονομικό συμβούλιο, με στόχο τον έλεγχο της κίνησης του προϋπολογισμού» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λιαργκόβα, η εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι στιγμής πάει καλά, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν προβλήματα, όπως στα έσοδα. «Αυτό που δεν επετεύχθη είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας» πρόσθεσε.

«Η κατεύθυνση που δίνουμε», συνέχισε, «είναι οποιαδήποτε προσαρμογή που θα γίνεται, να γίνεται μέσω των διαρθρωτικών μέτρων».

Τέλος ο κ. Λιαργκόβας εμφανίζεται αισιόδοξος με τη πορεία της χώρας, λέγοντας «Το ποτήρι το βλέπουμε μισογεμάτο, δεν είναι άσπρο η μαύρο, υπάρχουν προβλήματα όπως η ανεργία, και η μείωση μισθών, αλλά έχουν αρχίσει να αποδίδουν μέτρα που και εμείς δεν ήμασταν σύμφωνοι» δήλωσε.

«Η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να γίνεται πιο ήπια, και τρόικα - ευρωπαίοι πρέπει να πιέζουν προς νέα διαρθρωτικά μέτρα» κατέληξε.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ