Κύπρος: Αποδεσμεύεται από τον ΕΜΣ η πρώτη δόση

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται να επικυρωθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) η αποδέσμευση της πρώτης δανειακής δόσης ύψους 3 δισ. ευρώ, από το συνολικό δάνειο των 10 δισ. ευρώ που θα δοθεί στην Κύπρο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης. 

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, τα χρήματα θα εκταμιευθούν σε δύο δόσεις, η μία εντός του Μαΐου και η άλλη εντός του Ιουνίου.

Σε ερώτηση για την αναδιάρθρωση του ρωσικού δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία διαφοροποιεί την αποπληρωμή, προς όφελος της Κύπρου.

Στο μεταξύ, παρουσία του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν και του μέλους του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιεργκ Άσμουσεν, θα συνεχισθεί σήμερα, η συζήτηση για την Κύπρο στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.

Την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο υπερασπίστηκε την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώπιον της Επιτροπής.  H απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο «ήταν η καλύτερη δυνατή για τη χώρα» και «μια καλή λύση» για την ευρωζώνη, τόνισε ο ολλανδός αξιωματούχος. 
Πηγή: skai.gr