Κλείσιμο

Τουρκολιάς: Εφικτή η κάλυψη του 10% του μ/κ της Εθνικής Τράπεζας

Εφικτό χαρακτήρισε το στόχο κάλυψης του 10% της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας από ιδιωτικά κεφάλαια ο διευθύνων σύμβουλός της, Αλέξανδρος Τουρκολιάς μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας η οποία καλείται να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 9,7 δισ ευρώ.

Ο κ. Τουρκολιάς ανέφερε ότι στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνει η Τράπεζα υγιής, θωρακισμένη, πολυμετοχική και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Ζανιάς επισήμανε ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι μια σημαντική ευκαιρία να διορθωθούν οι επιπτώσεις της κρίσης επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή θα συμβάλει στην ανάταξη της οικονομίας.

Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στη συνεδρίαση του την περασμένη Πέμπτη, αποφάσισε την αναπροσαρμογή από το 10% στο 12% του στόχου συμμετοχής ιδιωτών επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η ιδιωτική συμμετοχή από 785,6 εκατ. ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο μπορεί να ανέλθει στα 950 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη με τη γενική συνέλευση της Eurobank, ολοκληρώνεται ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ