Deutsche Bank: Έχουμε «μηδενική ανοχή» για φοροφυγάδες

Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Γερμανίας, η Deutsche Bank, έχει «μηδενική ανοχή» για πελάτες που επιθυμούν να φοροδιαφύγουν τοποθετώντας περιουσιακά στοιχεία σε λογαριασμούς εξωτερικού που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ιδρύματος, όπως δήλωσε την Κυριακή ένας εκ των Διευθυνόντων Συμβούλων της τράπεζας, Γιούργκεν Φίτσεν.

«Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα, είναι κάτι απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίτσεν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

«Έχουμε μηδενική ανοχή», συνέχισε ο επικεφαλής της ο Deutsche Bank, προσθέτοντας μάλιστα πως σε περίπτωση που η τράπεζα έχει την παραμικρή ένδειξη ότι τα περιουσιακά στοιχεία πελατών που βρίσκονται στο εξωτερικό δεν φορολογούνται, θα απαιτήσει από τους εν λόγω πελάτες αποδείξεις πως συμμορφώνονται με τον νόμο.

Το ευαίσθητο ζήτημα της φοροδιαφυγής στην προεκλογικά φορτισμένη Γερμανία έλαβε μεγάλες διαστάσεις έπειτα από τις αιφνιδιαστικές αποκαλύψεις ότι ο πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, και γνωστός της καγκελαρίου Μέρκελ, Ούλι Χένες, προχώρησε σε αυτο-καταγγελία λογαριασμού που διατηρεί στην Ελβετία και για τον οποίο δεν είχαν γνώση οι γερμανικές φορολογικές Αρχές.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ