Εντός της εβδομάδας εισάγεται στη Βουλή το ν/σ που συμφωνήθηκε με την τρόικα

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Πέμπτη, εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή και σε ένα νομοθέτημα όλες οι ρυθμίσεις της τελευταίας συμφωνίας με την τρόικα.

Το σχέδιο νόμου θα περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις απολύσεις επίορκων υπαλλήλων, τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, τη ρύθμιση οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, το μειωμένο κατά 15% ενιαίο φόρο ακινήτων του 2013, τη ρύθμιση των ενήμερων ενυπόθηκων δανείων προς τις τράπεζες, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της γενικής γραμματείας εσόδων καθώς και την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να ψηφιστεί την Κυριακή των Βαΐων καθώς την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 29 Απριλίου, συνεδριάζει η ομάδα εργασίας του Γιούρογκρουπ προκειμένου να εγκρίνει τη δόση του Μαρτίου ύψους 2,8 δισ ευρώ.

Εντός του Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί το υπολειπόμενο ποσό από το Γιούρογκρουπ και το ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη αναμένεται θα συναντηθούν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους Φίλιππο Σαχινίδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη, τομεάρχες οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συζητήσουν επί του νομοσχεδίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ