Ρεν: Χρειάζεται τόνωση της εγχώριας ζήτησης στη Γερμανία

Χρειάζονται πολλά ακόμα να γίνουν στη Γερμανία για να τονωθεί η εγχώρια ζήτηση, τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για νομισματικά θέματα, Όλι Ρεν.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την έκδοση έκθεσης για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες στην ΕΕ, ο κ. Ρεν επισήμανε ότι η Γερμανία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση της μείωσης του πλεονάσματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της, παρά ταύτα, χρειάζεται να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, όπως είπε βρίσκουμε πως είναι πιο σημαντικές.

Ο Όλι Ρεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς των υπηρεσιών, στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ενεργό εργατικό δυναμικό και την ενθάρρυνση της αύξησης των μισθών αναλόγως προς την αύξηση της παραγωγικότητας, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα αυτά παραδείγματα του τι θα μπορούσε να κάνει το Βερολίνο για να αυξήσει την εσωτερική ζήτηση. Αυτό με την σειρά του θα μπορούσε να τονώσει τις οικονομίες και άλλων χωρών-μελών της ΕΕ, αφού θα αυξηθεί η ζήτηση στη μεγαλύτερη εξ αυτών, εξήγησε ακόμη ο Ρεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr