Πληροφορίες: Χωριστά η ανακεφαλαιοποίηση Εθνικής Τράπεζας και Eurobank

Χωριστά θα υλοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την τρόικα, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργου Προβόπουλου, και της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Αναστασίας Σακελλαρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και της τρόικας τη Δευτέρα, στις 16:00 το απόγευμα, υπογραμμίζοντας ότι ισχύει στο ακέραιο η μεσημβρινή δήλωση του κ. Στουρνάρας περί σημαντικής προόδου σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Υπενθυμίζεται πως η τριμερής είχε επανειλημμένα εκφράσει τον προβληματισμό της για το μέγεθος του ιδρύματος που θα προέκυπτε από την συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank, καθότι υπήρχαν φόβοι ότι θα αυξανόταν το συνολικό κόστος της ανακεφαλαιοποίησης, επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος και το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας ή τη Δευτέρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ