Κλείσιμο

Τράπεζα Κύπρου: Πέραν του 50% το κούρεμα στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ

Σε ποσοστό πέραν του 50% αναμένεται να φτάσει των κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου, δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί σε αποτέλεσμα, ωστόσο συνεχίζονται για να υπάρξει συμφωνία.

Ειδικότερα, εκτός από το «κούρεμα» κατά 37,5%, το οποίο έχει ήδη «κλείσει», το κενό, που υπάρχει, αφορά την τύχη του υπόλοιπου 22,5% των καταθέσεων, το οποίο έχει δεσμευτεί, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου.

Πηγές από την Κεντρική Τράπεζα ανέφεραν ότι θα απαιτηθεί πέραν του 50% αυτού του ποσοστού των καταθέσεων, ώστε να κλείσει το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών.

Το τελικό ποσοστό του «κουρέματος» θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες: α) τον συμψηφισμό των δανείων με τις καταθέσεις και β) τις εξαιρέσεις, που έχουν αποφασιστεί.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου, μιλώντας στο ΡΙΚ, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί, εάν είναι δυνατόν, έως τη Δευτέρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι εξαιρέσεις που έχουν αποφασιστεί, επηρεάζουν το ύψος του «κουρέματος» των καταθέσεων, που θα επιβληθεί.

Όσο ανεβαίνουν οι εξαιρέσεις κεφαλαίων, είπε ο κ. Δημητρίου, τόσο ανεβαίνει και το ποσοστό του «κουρέματος».
Πηγή: skai.gr