Χαν: Η Ελλάδα να επενδύσει σε έργα αλλαγής – Δεν φτάνουν ήλιος και θάλασσα

Την ανάγκη η Ελλάδα να δώσει έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε την Πέμπτη στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 στην Αθήνα.

«Το θέμα δεν είναι απλά πώς θα δώσουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε ένα κατεπείγον πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χαν, τονίζοντας ότι «στη νέα προγραμματική περίοδο θα δοθεί έμφαση στην καινοτομία και στην επιχειρηματικότητα», αλλά και στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε ότι αφορά τις επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ, ο κ. Χαν ανέφερε ότι ο μηχανισμός πρέπει να κατευθυνθεί σε σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και επενδύσεις στην ενέργεια και τον τουρισμό, με έμφαση στη σύνδεση του τελευταίου με τον πολιτισμό. «Δεν φτάνει ο ήλιος και η θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια του ΕΣΠΑ θα πρέπει να δοθούν σε έργα που θα συμβάλλουν στην αλλαγή της χώρας μας.

Στρέφοντας το βλέμμα του στη σχεδιαζόμενη επανέναρξη των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Χαν σχολίασε πως εκκρεμεί σχετική συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, προσθέτοντας ωστόσο πως προβλέπει «λύση και εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος ώστε να αρχίσουν οι κατασκευές εντός του μήνα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ