Κλείσιμο

Κατανοεί ο Σόιμπλε την οργή των Κυπρίων

Κατανοεί την οργή των Κυπρίων για το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβλέποντας παράλληλα, ότι η κατάσταση αυτή δεν θα διαρκέσει για πολύ.

«Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ένας πληθυσμός αγωνιά κι έχει προβλήματα», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοσταθμό SWR2. Ο λαός «αναζητά κάποιον να ξεσπάσει το θυμό του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό θα περάσει».

Παράλληλα, τόνισε ότι «είναι η φύση των πραγμάτων. Αυτοί που είναι πιο ισχυροί οικονομικά και πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο επωμίζονται πιο εύκολα το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Προσπαθούμε να το καταπολεμήσουμε αυτό, να εξηγήσουμε. Αλλά δεν πρέπει και να εμφανιζόμαστε αλαζόνες", πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία έχει μπει στο στόχαστρο πολλών Κυπρίων μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης, την περασμένη Δευτέρα. Στη Λευκωσία, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ με χαρακτηριστικά του Αδόλφου Χίτλερ.

Μάλιστα, την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σναρενμπέργκερ είχε ζητήσει περισσότερη «αλληλεγγύη» εκ μέρους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, καλώντας τους «να υπερασπιστούν τους Γερμανούς απέναντι στις άδικες κατηγορίες».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ