Κλείσιμο

Κύπρος: Στην τελική φάση οι συνομιλίες με την τρόικα

Στην τελική φάση φαίνεται ότι εισέρχονται οι συνομιλίες της κυπριακής κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ απόψε  αναμένεται να ψηφισθούν όλα τα επίμαχα νομοσχέδια που αποτελούν προαπαιτούμενα για την επίτευξη συμφωνίας διάσωσης της Κύπρου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες φαίνεται να κλειδώνει κούρεμα, 7 με 8%, στις καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Η Κύπρος θα οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία την Τρίτη, σε περίπτωση που η Βουλή δεν εγκρίνει το νομοσχέδιο για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου της χώρας,  προειδοποίησε από την πλευρά του ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Μεγαλονήσου, Πανίκος Δημητριάδης, στο πλαίσιο εμφάνισής του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής.

Για εκτόξευση του κυπριακού δημόσιου χρέους κατά 1 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα ολίγων μηνών κάνει λόγο στο μεταξύ η κυπριακή κυβέρνηση επικαλούμενη στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιρρίπτοντας ουσιαστικά ευθύνες στην κυβέρνηση Χριστόφια.

Δραματική έκκληση ώστε να βρεθεί στις αμέσως επόμενες ώρες μια βάση συνεννόησης μεταξύ των κυπριακών κομμάτων απηύθυνε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Μικρότερος αλλά υγιέστερος θα συνεχίσει να υπάρχει ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ