Οι προαπαιτούμενες δράσεις της Ελλάδας στο «βλέμμα» του Eurogroup

Την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων δράσεων προ του τριμήνου αναμένεται να παρουσιάσει στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Στην πρώτη συνεδρίαση του σώματος που θα τελεσθεί υπό την προεδρία του ολλανδού υπουργού Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πρόσφατα διαδέχθηκε τον ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην ηγεσία του Eurogroup, αναμένεται να εξεταστεί η πορεία 15 προαπαιτούμενων δράσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Ανάμεσα στις εν λόγω δράσεις βρίσκονται το πρόγραμμα υπαγωγής σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 25.000 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, η επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, η εφαρμογή διατάξεων ενίσχυσης του φοροελεγκτικού μηχανισμού, αλλά και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Πέραν της Ελλάδας, στο προσκήνιο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθεί το ακανθώδες ζήτημα διάσωσης της Κύπρου, λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο, αλλά και η ιδιαίτερα υψηλή ισοτιμία του ευρώ προς το αμερικανικό δολάριο και το ιαπωνικό γιέν.
Πηγή: skai.gr