Βενιάμης: Ο εφοπλισμός έτοιμος να βοηθήσει την οικονομία – πυρά κατά επικριτών

Ο ελληνικός εφοπλισμός είναι έτοιμος να συμμετάσχει, σε εθελοντική βάση, στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, στο πλαίσιο ομιλίας που παρέδωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Βενιάμης η ναυτιλία συμβάλλει πάντα στην ελληνική οικονομία, μία συμβολή που, όπως είπε, συχνά υποτιμάται, και σε καμία περίπτωση δεν προβάλλεται, τουλάχιστον εντός συνόρων.

Αναφερόμενος μάλιστα στην κριτική που ασκείται από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου για ανεπαρκή φορολόγηση των κερδών του εφοπλισμού, ο κ. Βενιάμης αντέτεινε ότι πρόκειται για υποκριτικά σχόλια, δεδομένου ότι ανάλογα φορολογικά καθεστώτα εφαρμόζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές και μη χώρες, όχι μόνο για την εθνική τους ναυτιλία, αλλά και για την προσέλκυση ξένων εφοπλιστικών επενδύσεων.

Υπενθύμισε δε ότι η κυβέρνηση, στα πλαίσια του νέου φορολογικού νόμου, επέβαλε για πρώτη φορά φορολογία στα πλοία με ξένη σημαία.

Τέλος, ο επικεφαλής της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έστρεψε τα βέλη του κατά των τραπεζών, σημειώνοντας πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος δεν παράσχει χρηματοδότηση για την ενίσχυση της ναυτιλίας.
Πηγή: skai.gr