Εθελούσια έξοδο και αύξηση επιτοκίων σε δάνεια στο Νέο ΤΤ σχεδιάζει το ΤΧΣ

Εθελούσια έξοδος για 700 ως 900 εργαζόμενους του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εξυγίανσης του Νέου ΤΤ, το ΤΧΣ προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των υφιστάμενων επιτοκίων για δάνεια συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία λήγουν το επόμενο χρονικό διάστημα και φέρουν πολύ χαμηλό επιτόκιο σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς.

Τέλος, η διοίκηση του ΤΧΣ αναφέρει πως θα προχωρήσει σε σημαντική μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις του ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Καθημερινής, το ύψος των επιτοκίων που προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες για προθεσμιακές καταθέσεις, στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν νέους πελάτες, έχει επισημανθεί από τους επιτρόπους που έχουν αναλάβει δράση στα συστημικά ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης