ΔΗΜΑΡ: Πυρήνας του 4ου ισχυρότερου τραπεζικού συστήματος το νέο ΤΤ

Πυρήνα του τέταρτου ισχυρότερου τραπεζικού σχήματος στη χώρα μας επιθυμεί να είναι το "Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως επισημαίνει η ΔΗΜΑΡ, το νέο ΤΤ «μπορεί και πρέπει να καταστεί πόλος έλξης συγχωνεύσεων μικρότερων τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν αυτόνομα την πορεία τους».

Η νέα διοίκηση
, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θα πρέπει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα περιουσία του ελληνικού κράτους και να συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές τραπεζικές και κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και να διατηρήσει απρόσκοπτα τη συνεργασία του με τα ΕΛΤΑ.

«Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της Τρόικας εκτελεί κυριολεκτικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στέλνει στην ανεργία χιλιάδες οικογένειες και ακολουθώντας μια πολιτική "αλά" ΑΤΕ, ετοιμάζεται να πουλήσει αντί πινακίου φακής ένα ιστορικό πιστωτικό ίδρυμα», σχολιάζει από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Τη διάσπαση του ΤΤ , με μεταφορά των καταθέσεων και τους υγιούς χαρτοφυλακίου δανείων σε νέα τράπεζα υπό τον τίτλο "Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο", αποδέχθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.


Πηγή: skai.gr