Έκκληση για ενότητα από τον Γιάννη Στουρνάρα

Έκκληση για ενότητα και ομόνοια ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει την κρίση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση βράβευσης του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Όπως είπε, υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα που ακόμη και με τον εχθρό προ των πυλών παραμείναμε διχασμένοι, με ολέθριες όμως συνέπειες, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Στόχοι που πρέπει να μας ενώνουν, πρόσθεσε, είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας αλλά και η ανάπτυξη, η απασχόληση, η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, υπάρχει πρόβλεψη στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές ώστε αν η Ελλάδα ξεπεράσει τον στόχο του πρωτογενούς αποτελέσματος το 2013, το 70% της υπέρβασης μπορεί να διανεμηθεί σε κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Ο κ. Στουρνάρας έδωσε επίσης έμφαση στη ναυτιλία λέγοντας ότι "διεξάγουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της χώρας, αφενός με αύξηση της συμμετοχής τους στα δημοσιονομικά βάρη και αφετέρου με αυξημένες ναυτιλιακές επενδύσεις στη χώρα".

Ανέφερε επίσης ότι παρά την κρίση 100 μεγάλες επιχειρήσεις υλοποίησαν επενδύσεις της τάξης των 12 δισ. ευρώ, ενώ πάνω από 200 καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες υποβλήθηκαν σε σχετικούς διαγωνισμούς καινοτομίας που διοργάνωσαν ο ΣΕΒ με τη Eurobank και πάνω από διακόσιες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σήμερα σε τεχνολογίες αιχμής σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

«Συζητήσαμε τρόπους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στη βιομηχανία, κάναμε ένα ξεκίνημα και θα συζητήσουμε», δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και του Πρωθυπουργού, με το προεδρείο του ΣΕΒ στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πηγή: skai.gr