Χατζηδάκης: Οι τρεις άξονες του ΥΠΑΝ – Προς ολοκλήρωση νέοι σταθμοί του Μετρό

Την ελπίδα το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα, ώστε σταδιακά να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάκαμψης, εξέφρασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε, η πολιτική του υπουργείου κινείται σε τρεις άξονες: τη ρευστότητα, την επανεκκίνηση των έργων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η χώρα μας πρέπει να δει ξανά το παραγωγικό της μοντέλο, ώστε «να ξαναγινούμε χώρα που παράγει και εξάγει», λέγοντας μάλιστα ότι «κινούμαστε προς τα εκεί», σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό από τη μία μέρα στην άλλη.

Ο υπουργός γνωστοποίησε μάλιστα ότι ειδικοί του ΟΟΣΑ μελετούν την αγορά της Ελλάδας, ώστε να δουν πως θα λειτουργήσει ομαλότερα ο ανταγωνισμός.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση του τραμ προς τον Πειραιά και το έργο θα ξεκινήσει αμέσως. Όπως είπε, για την ολοκλήρωσή του θα χρειαστούν δύο χρόνια.

Για τις επεκτάσεις του Μετρό, είπε ότι τα προβλήματα έχουν αντιμετωπιστεί και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εξής επεκτάσεις: Ανθούπολη ως τον Απρίλιο, Ελληνικό ως τον Ιούλιο, Χαϊδάρι ως τον Σεπτέμβριο.

Σημείωσε τέλος, ότι το υπουργείο κάνει τα πάντα για να κρατήσει «ζωντανό» το μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ είπε ότι σε ένα μήνα περίπου το τρένο θα φτάνει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, στο Ικόνιο.
Πηγή: skai.gr