Στουρνάρας: Κάλεσμα σε γερμανούς επενδυτές Ελλάδα που έχει αφήσει την επιλογή της δραχμής

Κάλεσμα προς τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα και το «φιλόδοξο» πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Αθήνας απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο πλαίσιο ομιλίας που παραχώρησε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σημειώνοντας παράλληλα πως «το πεπρωμένο της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με το πεπρωμένο της ευρωζώνης» και πως η χώρα μας έχει πλέον «συστρατευθεί στον ευρωπαϊκό δρόμο, αφήνοντας οριστικά πίσω της την επιλογή της δραχμής».

«Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη δεν θεωρείται αναγκαστική επιλογή ενός φοβισμένου και ηττημένου λαού, αλλά μια απόφαση ανάπτυξης, αυτοπεποίθησης και προοπτικής», συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, τονίζοντας μάλιστα πως κατά την επόμενη διετία, δεδομένων των μέτρων που έχουν ληφθεί, θα έχει επιτελεστεί τεράστιο έργο στην προσπάθεια προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

«Η εκταμίευση της δόσης, η απόφαση για απομείωση του χρέους, η απόφαση της ΕΚΤ για αποκατάσταση ομαλών συνθηκών ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, η απρόσμενα σημαντική αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης […] αποτελούν, επίσης, θετικές ενδείξεις ότι η Ελλάδα είναι ξανά σε καλό δρόμο», συνέχισε ο κ. Στουρνάρας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα υπάρξει θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ της χώρας.

Τέλος, στρεφόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο έλληνας υπουργός το χαρακτήρισε «φιλόδοξο», εκφράζοντας την ίδια στιγμή την πεποίθησή του πως θα προσελκύσει το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων ή ελληνογερμανικών κοινοπραξιών.
Πηγή: skai.gr