Κέρδος 500 εκατομμυρίων δολαρίων από ελληνικά ομόλογα για hedge fund

Κέρδος μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων από τη διαχείριση των ελληνικών ομολόγων που κατείχε φέρεται να εξασφάλισε ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου, το αμερικανικό Third Point.

Επικαλούμενη πρόσωπα που πρόσκεινται στην επιχείρηση, η βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times αναφέρει ότι ο ιδρυτής και διευθυντής του Third Point, Νταν Λόεμπ ήταν από τους λίγους που τους προηγούμενους μήνες αγόραζε ελληνικό χρέος στοιχηματίζοντας στην ουσία υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Με μέση τιμή αγοράς περίπου 17 λεπτά στο ευρώ, ο Αμερικανός επενδυτής έγινε νωρίτερα μέσα στο έτος ο μεγαλύτερος κάτοχος ελληνικών ομολόγων στο πεδίο των hedge funds, σύμφωνα με χρηματιστές. Λαμβάνοντας την απόφαση να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έναντι 34 λεπτών στο ευρώ ο κ. Λόεμπ έγινε ένας από τους λίγους διευθυντές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου που εξασφάλισε μεγάλο κέρδος φέτος.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Financial Times, το Third Point έχει διατηρήσει σημαντικό άνοιγμα σε ελληνικά χρεόγραφα καθώς πιστεύει ότι μπορεί να υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο κέρδους το επόμενο έτος.

Εκπρόσωπος του hedge fund αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες των Financial Times. Το Third Point διαχειρίζεται κεφάλαια που φτάνουν έως και τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.
Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο