Ομάδα Δράσης: Πρόοδος αλλά και αδυναμίες στον τομέα των μεταρρυθμίσεων

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες κείμενο της έκθεσης

Σημαντική πρόοδο αλλά και σημαντικές αδυναμίες στην υλοποίηση του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων διαπιστώνει στην έκθεσή της η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

Στην έκθεσή της, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, η Task Force τονίζει ότι δεν έχουν ακόμη καταγραφεί τα αποτελέσματα απο τη βελτίωση του συστήματος είσπραξης των φόρων και τις ευρύτερες αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο φορο-εισπρακτικό μηχανισμό, σημειώνοντας παράλληλα πως έχουν γίνει βήματα προόδου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον που επικρατεί στη χώρα μας, η Ομάδα Δράσης σημειώνει ότι τα σχέδια για τη βελτίωση του κλίματος, προς όφελος του επιχειρείν, δεν έχουν ακόμα μετατραπεί σε συγκεκριμένες δράσεις.

Υπενθυμίζεται πως πέραν της παρουσίασης της έκθεσης απο την ομάδα δράσης του κ. Ραίχενμπαχ, σήμερα παρουσιάζεται και η πρώτη αξιολόγηση υλοποίησης του δεύτερου Δνημονίου απο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Πηγή: skai.gr