Η Ελλάδα θέλει μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων

«Η περίπτωση της Ελλάδας δεν μοιάζει με αυτή της Αργεντινής», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Γκιγιέρμο Νίλσεν πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής.

Προσκεκλημένος της Εύας Αντωνοπούλου και του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή Life, μαζί με τον επικεφαλής οικονομολόγο στην αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής Χοσέ Μπαρουενέβο και τον Νικόλαο Γεωργικόπουλο Ερευνητή στο ΚΕΠΕ και επισκέπτη καθηγητή στο Stern Business School της Νέας Υόρκης, ο κύριος Νίλσεν υπογράμμισε την ανάγκη συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων για την έξοδο από την κρίση. «Η Ελλάδα χρειάζεται να φτιάξει ένα δικό της σχέδιο ανάπτυξης. Κάνω έκκληση στα πολιτικά κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να σχηματίσουν μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για την έξοδο από την κρίση», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής και επισήμανε ότι «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και όχι μόνο φορολογικές τροποποιήσεις. Μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την προσέλκυση επενδύσεων.

«Έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρεις»

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο κούρεμα του χρέους όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο Γκιγιέρμο Νίλσεν απάντησε «Εύκολο είναι να λες διάφορα πράγματα όταν είσαι μακριά από την εξουσία. Όσο πλησιάζεις στην εξουσία όμως γίνεσαι περισσότερο υπεύθυνος».

«Η Ελλάδα έπρεπε να πιέσει περισσότερο τη Γερμανία»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής οικονομολόγος στην αναδιάρθρωση του χρέους της Αργεντινής Χοσέ Μπαρουενέβο εξέφρασε την άποψη ότι «Η Ελλάδα θα έπρεπε να πιέσει περισσότερο τους Γερμανούς στη διαπραγμάτευση για το χρέος. Όχι με την έννοια του εκβιασμού για έξοδο από την Ευρωζώνη με συνέπεια τη διάλυση του ευρώ, αλλά περισσότερο ως εταίρος για να διεκδικήσει να δοθεί γρηγορότερα μια οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα».


Πηγή: skai.gr