ΙΟΒΕ: Σε υψηλό 20 μηνών το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

Σε υψηλό 20 μηνών «σκαρφάλωσε» για το μήνα Νοέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα που τηρεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ανερχόμενος στις 79 μονάδες από τις 75,8 όπου ήταν τον Οκτώβριο.

Όπως αναφέρει στη σχετική έκθεσή του το ΙΟΒΕ, «η ενίσχυσή του [Δείκτη] προέρχεται κυρίως από τις λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες στο Λιανικό Εμπόριο και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, με τις προσδοκίες στη Βιομηχανία και στις Υπηρεσίες να παραμένουν στα ίδια σχεδόν επίπεδα και στις Κατασκευές να εξασθενούν».

Παράλληλα, το Ίδρυμα επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι το πολύ χαμηλό επίπεδο οικονομικού κλίματος που παρατηρούταν στη χώρα μας κατά τους προηγούμενους μήνες «οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό και στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την αβεβαιότητα ως προς την έκβασή τους.

»Η ψήφιση των νέων μέτρων από την Ελληνική Βουλή, παρά τις σημαντικές επιβαρύνσεις που επιφέρουν σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, φαίνεται να επενέργησε ως ένα βαθμό καθησυχαστικά, καθώς αίρει κάποιες από τις αβεβαιότητες», συμπληρώνει η έκθεση του ΙΟΒΕ.

Για ολόκληρη την έκθεση δείτε εδώ.
Πηγή: skai.gr