Οδικό χάρτη για διευκόλυνση εξαγωγών συζήτησαν Ράιχενμπαχ και Χατζηδάκης

Το ζήτημα διευκόλυνσης των εξαγωγών με τη σύσταση ενός οδικού χάρτη εξαγωγών αλλά και μίας αρμόδιας επιτροπής παρακολούθησης συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Όπως ανέφερε ο κ. Ράιχενμπαχ, στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συνεργασία της χώρας μας με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και την Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα και η ανταγωνιστικότητα.

Οι τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ θα είναι το λιανικό εμπόριο, τα οικοδομικά υλικά, ο τουρισμός και τα τρόφιμα. Το ζητούμενο είναι η βελτίωση του ανταγωνισμού ο οποίος αναμένεται να επιφέρει και μείωση των τιμών.

Παράλληλα
, ο κ. Ραιχενμπαχ χαρακτήρισε ευχάριστη εξέλιξη την απόφαση μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η Hewlett-Packard, να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι οι αλλαγές είναι ήδη εμφανείς και αυτό πρόκειται να επιβεβαιωθεί από την απόφαση του Eurogroup.

Από την πλευρά της Αθήνας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι αύριο, 20 Νοεμβρίου, θα παρουσιαστεί και το σχέδιο νόμου για τις ηλεκτρονικές προμήθειες, δράση που εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση για εξυγίανση του συστήματος δημοσίων προμηθειών.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας