«Κεκλεισμένων των Θυρών» η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατάσταση ανοιχτής ανταρσίας, γεγονός το οποίο  κλυδωνίζει και τον κυβερνητικό συνασπισμό. Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε προ δυσάρεστης έκπληξης, όταν 17 βουλευτές του κόμματος αψήφησαν την γραμμή του κόμματος στην ψηφοφορία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις και μιας τροπολογίας για την ένταξη «ευγενών ταμείων» στον ΕΟΠΥΥ.

Τη γραμμή χάραξε ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου και κατά στην τροπολογία του ΕΟΠΥΥ. Οι κ. Δ. Κρεμαστινός, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Συμ. Κεδίκογλου, Γ. Ντόλιος, Μιχ. Κασσής, Άντζελα Γκερέκου, Θ. Μωραΐτης, Π. Δήμας, Θ. Παραστατίδης, Λ. Γρηγοράκος, Θεοδώρα Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης, Ι. Δριβελέγκας, Κ. Τριαντάφυλλος και Χατζή Οσμάν Αχμέτ.

Εξ’ αυτών, οι πλέον σοβαρές διαφοροποιήσεις είναι αυτές των κ. Κασσή, Παραστατίδη, Τζάκρη, Μπόλαρη, Σκανδαλίδη, Δριβελέγκα, Τριαντάφυλλου, Μωραΐτη και Χατζη Οσμάν, διότι αφορούν την ουσία του νόμου για τις αποκρατικοποιήσεις για τον οποίο ο κ. Βενιζέλος (ο οποίος σημειωτέον απείχε χθες από την ψηφοφορία, βλέποντας το διαμορφούμενο αποτέλεσμα) είχε αποσπάσει μια διαφορετική διατύπωση επί στρατηγικών επενδύσεων από τον κ. Ι. Στουρνάρα.

Πηγή: katimerini.gr
Πηγή: skai.gr