Κλείσιμο

Κ. Μπρέσκι της ING: Πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της ING Κάρστεν Μπρέσκι, οι δανειστές της Ελλάδας έχουν, ήδη, δεσμευτεί να παραχωρήσουν δύο επιπλέον χρόνια στην Ελλάδα, αλλά «δεν τολμούν να πουν ότι θα χρειαστούν παραπάνω χρήματα».

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Le Soir «υπάρχουν δύο ακραίες λύσεις: είτε ένα νέο πακέτο βοήθειας, είτε διαγραφή μέρους του χρέους από τις ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ των δύο αυτών επιλογών, διευκρινίζει, εξετάζονται διάφορες άλλες λύσεις όπως η μείωση ή κατάργηση των επιτοκίων στο πρώτο και δεύτερο πακέτο βοήθειας».

Ο οικονομολόγος τονίζει ότι «θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αν η ελληνική οικονομία που βρίκεται σε ύφεση και η ελληνική κυβέρνηση που έχει πολύ δύσκολο έργο μπροστά της, αν προσάρμοζε τον προϋπολογισμό της, με ιδιωτικοποιήσεις και περικοπές δαπανών. Εάν το βάρος των επιτοκίων την κάνουν να χάσει τον δημοσιονομικό της στόχο, τότε έχει νόημα να καταργηθούν ή να μειωθούν τα επιτόκια. Όσο νωρίτερα καταφέρει η Ελλάδα να επωφεληθεί από μια τέτοια βοήθεια, τόσο το καλύτερο», καταλήγει ο Κάρστεν Μπρέσκι.
Πηγή: skai.gr