Κ. Μίχαλος: 68.000 επιχειρήσεις έκλεισαν τους τελευταίους 20 μήνες

Περίπου 68.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις έκλεισαν στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους 20 μήνες, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, προειδοποιώντας μάλιστα πως εάν συνεχιστεί το ίδιο «μίγμα πολιτικής» θα υπάρξουν ακόμα 36.000 «λουκέτα».

Παράλληλα, παραθέτοντας τα πρόσφατα παραδείγματα της ΦΑΓΕ και της Coca-Cola, ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε την ανάγκη να αντιστραφεί το ρεύμα απομάκρυνσης επιχειρήσεων από την Ελλάδα και μετακίνησης της φορολογητέας βάσης τους σε χώρες του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό, όπως εκτίμησε, πρέπει να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα στις επιχειρήσεις, με δεδομένα τα επίπεδα φορολόγησης που υφίστανται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ζήτημα του κατώτατου μισθού, ο επικεφαλής του ΕΒΕΑ σχολίασε πως στέκεται στα λόγια του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού πέρα από τα ισχύοντα, δηλαδή τα 586 ευρώ.

Τέλος, αναφερόμενος στις πρώτες συναντήσεις που είχε ο ίδιο με εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ο κ. Μίχαλος αποκάλυψε ότι «μόνο μπουνιές δεν παίζαμε», τονίζοντας μάλιστα πως πρέπει να διευκρινιστεί να εξηγηθεί το πλαίσιο στο οποίο η Ελλάδα ακολούθησε το δρόμο του ΔΝΤ.
Πηγή: skai.gr