ΔΝΤ: «Η στάση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει»

«Η στάση μας για την Ελλάδα δεν έχει αλλάξει» απάντησε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόουλεϊ ερωτηθείς για την έκθεση του Μαρτίου στην οποία το Ταμείο προέβλεπε ότι ίσως η χώρα χρειαστεί περισσότερα χρήματα τα οποία πρέπει να προέλθουν από την ΕΕ.

Πρόσθεσε πως οι συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστούν και το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Χόουλεϊ σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσουν για το περιεχόμενο και το αποτέλεσμα των συνομιλιών ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους εκπροσώπους της τρόικας (ΕΚΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ).

Παράλληλα, ο κ. Χόουλεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει ένα δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο οι πιθανότητες αποπληρωμής των ελληνικών δανείων προς τους εταίρους είναι ελάχιστες και η Ελλάδα ίσως χρειαστεί νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν η ΕΚΤ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Σε περίπτωση που η έκθεση αποδειχτεί αρνητική για την πορεία της οικονομίας, έλεγε το δημοσίευμα, οι δανειστές της χώρας θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν ένα μέρος από τα 200 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους που υπολογίζεται ότι διαθέτουν.

«Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους είναι πάντα μέρος των συζητήσεων του ΔΝΤ σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει σχετικό πρόγραμμα», είπε.
Πηγή: skai.gr